Wanneer begint verzet?

“Verzet begint niet met grote woorden, maar met kleine daden, , zoals brede rivieren met een kleine bron verscholen in het woud, Jezelf een vraag stellen, daarmee begint verzet en dan die vraag aan een ander stellen,”

zo leerde Campert me bij ‘t Klein Verzet, maar mijn verzet was al begonnen.

Als kind dacht ik dat niemand fouten maakte, behalve kinderen dan, want die moesten nog veel leren. Gelukkig was er een Wereldwinkel om de hoek die me wijzer maakte. Grote affiches met nucleaire tekens en wellicht mijn eerste Engelse woordjes konden niet aan mijn aandacht ontsnappen.

NO TIME TO WASTE”

Gruwelijk! Jonge zeehondjes werden doodgeknuppeld, kernbommen getest, de Rainbow Warrior tot zinken gebracht … door Frankrijk dan nog wel … “WTF?!?” kende ik toen nog niet, maar anders had ik het vast gedacht. En waarom liep iedereen gewoon voorbij? Het stond daar… zwart op wit: Greenpeace aangevallen…

::slik:: ALARM!

En geen kat die reageerde. Ongelooflijk. De onweerstaanbare drang om overal waar ik kon Greenpeaceslogans, regenboogjes en anti-kernenergiesymbolen te tekenen heeft mijn creativiteit vast goed gedaan, maar nog steeds stel ik me de vraag…

“Wanneer begint verzet?”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉😏😌😊☺️😋😛😜😝😃😄😂😅😆😇😎😍😘😐😒😕😡😩😰😭😬😠😤😯😲😱😳😴😵😷😈😸😹😺😻😼😽😾😿🙀💩💀👽👾👍👎👌✌️👀👅💋🌻🍀🍄🐣🐦🐧🐘🐗🙈🙉🙊🐲🐸🐳🐬🐙🐟🐌🐛🐝🐞⚡️🔥☀️🌈🎉💫💥❤️‍💜💛💚💙💔🎶🎧🎬🎯🚀📌📣💤💭